Noże do wykaszania
(14)Specjalna kategoria noży, noże do wykrawania mięsa, które używa każdy rzeźnik czy kucharz, znajdą zastosowanie także w zwykłym gospodarstwie domowym. Jakościowy nóż do wykrawania nie może zabraknąć na żadnej ubojni. Krótsza, cieńsza klinga, prosta ale także lekko zakrzywiona, szybciej i precyzyjniej przetworzy każdy rodzaj mięsa.
Nóż do wykrawania naprawia mięso wokół stawów kości, ścięgien w znacznie krótszym czasie. Producent Victorinox oferuje noże do mięsa z wysokiej jakości stali, która pozostaje długo ostra i jednocześnie łatwo się ostrzy. Nóż do wykrawania Victorinox z rękojeścią fibrox dobrze leży w dłoni, nie ślizga się nawet gdy ręka jest tłusta lub mokra. Nóż do wykrawania Mikov z plastikową lub klasyczną drewnianą rękojeścią uzupełnia gamę noży do mięsa tego producenta w bardzo przystępnej cenie. Solingen Wusthof również obejmuje w swojej szerokiej ofercie kulinarnych noże do wykrawania w wysokiej jakości.