- Łatwy zwrot towaru.
- Oryginalne produkty renomowanych producentów.
- Szybka dostawa z naszego własnego magazynu.
Opis produktu
Pewna klinga wykonana z stopu chromu, molibdenu i wanadu (X50CrMoV15), idealnie nadaje się do produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, jest ręcznie kute rzemieślniczym wyrobem z Solingen, zoptymalizowana strukturalnie i następnie hartowana do 58 HRC. Aby klinga miała dłuższą żywotność i jeszcze bardziej precyzyjne cięcie, nasza tradycyjna ręczna szlifierka jest wysoko polerowana.
Kuta podpora zapewnia bezpieczny chwyt i chroni użytkownika przed ewentualnymi obrażeniami w przypadku poślizgnięcia. Cechą charakterystyczną designu wszystkich noży w tej serii jest delikatnie zaokrąglona grzbietnica. Dzięki temu nóż jest lekki i wygodny w manipulacji w dowolnej pozycji, zapobiegając nieprzyjemnemu naciskowi na rękę - nawet gdy na grzbietnicę wywierany jest silny nacisk, na przykład podczas wykonywania cięcia skały. Pięknie zdobione i doskonale wyważone rękojeści z orzecha włoskiego nadają spójny i atrakcyjny wygląd.
Santoku to nóż, który w Europie staje się coraz bardziej popularny. To pierwotnie japońska forma ostrza dla noża. W tłumaczeniu, jego nazwa oznacza "Trzy cnoty", jest równie odpowiedni do mięsa, ryb i warzyw. Dzięki szerokiej klingi, Santoku jest łatwy w manipulacji.
-
Materiał ostrza:X50CrMoV15
-
Materiał rękojeści:Drewno orzechowe
-
Długość ostrza:16.7 cm
-
Całkowita długość:28.8 cm
-
Długość rękojeści:12.1 cm
-
Grubość ostrza:2.7 mm
-
Waga:136 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Stały, Kuchyňský
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:X50CrMoV15
-
Materiał rękojeści:Drewno orzechowe
-
Długość ostrza:16.7 cm
-
Całkowita długość:28.8 cm
-
Długość rękojeści:12.1 cm
-
Grubość ostrza:2.7 mm
-
Waga:136 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Stały, Kuchyňský
-
Możliwość grawerowania:tak
-
Krajina pochodzenia:Niemcy