- Łatwy zwrot towaru.
- Oryginalne produkty renomowanych producentów.
- Szybka dostawa z naszego własnego magazynu.
Opis produktu
Stała klinga wykonana z stopu chromu, molibdenu i wanadu (X50CrMoV15), idealnie nadaje się do produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, jest ręcznie kute rzemieślniczym wyrobem z Solingen, zoptymalizowane strukturalnie i następnie hartowane do 58 HRC. Aby klinga miała dłuższą żywotność i jeszcze bardziej precyzyjne cięcie, nasza tradycyjna ręcznie szlifowana brusilka jest wysoko polerowana.
Kute oparcie zapewnia bezpieczny chwyt i chroni użytkownika przed ewentualnymi obrażeniami w przypadku poślizgnięcia. Cechą charakterystyczną designu wszystkich noży w tej serii jest delikatnie zaokrąglony grzbiet. Dzięki temu nóż jest lekki i łatwy w obsłudze w dowolnej pozycji, zapobiegając nieprzyjemnemu naciskowi na rękę - nawet gdy na grzbiet wywierany jest silny nacisk, na przykład podczas krojenia twardej żywności.
Praktyczna i doskonale wyważona rękojeść z tworzywa sztucznego dopełnia całościowy obraz. Noże są wysoce odporne na wilgoć i mogą być śmiało używane nawet w profesjonalnych restauracjach. Szczególnie w kuchni higiena zawsze musi spełniać najwyższe standardy.
Santoku to nóż, który w Europie staje się coraz bardziej popularny. To pierwotnie japońska forma ostrza do noża użytkowego. Przełożone, jego nazwa oznacza "Trzy cnoty", jest równie odpowiedni do mięsa, ryb i warzyw. Dzięki szerokiej klingi łatwo manipulować Santoku.
-
Materiał ostrza:X50CrMoV15
-
Materiał rękojeści:Plast
-
Długość ostrza:16.3 cm
-
Całkowita długość:29 cm
-
Długość rękojeści:12.7 cm
-
Grubość ostrza:2.7 mm
-
Waga:152 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Kuchyňský
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:X50CrMoV15
-
Materiał rękojeści:Plast
-
Długość ostrza:16.3 cm
-
Całkowita długość:29 cm
-
Długość rękojeści:12.7 cm
-
Grubość ostrza:2.7 mm
-
Waga:152 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Kuchyňský
-
Możliwość grawerowania:tak
-
Krajina pochodzenia:Niemcy