- Łatwy zwrot towaru.
- Oryginalne produkty renomowanych producentów.
- Szybka dostawa z naszego własnego magazynu.
Opis produktu
Większość szlifierek noży uważa utrzymanie stałego kąta za najtrudniejszą część ostrzenia ostrza noża. Japoński prowadzący zacisk do ostrzenia noży Naniwa to proste i łatwe w użyciu narzędzie, które pomoże ci właśnie z tym problemem.
Przymocuj go do tylnej strony noża i umieść go mniej więcej w środku długości ostrza. Upewnij się, że prowadzący zacisk jest mocno przyczepiony do ostrza i że ostrze jest całkowicie osadzone w prowadzącym zacisku.
Poruszaj nożem i zaciskiem po kamieniu szlifierskim, aby każda część ostrza była w kontakcie z kamieniem, trzymając ceramiczną listwę tarcia w kontakcie z kamieniem. Podnoś rękojeść w razie potrzeby, aby ostrze pozostało w kontakcie z kamieniem, gdy zbliżasz się do czubka.
Pozostań na jednej ziarnistości, aż poczujesz zadrapania wzdłuż całej przeciwnej strony ostrza, następnie obróć ostrze i zrób to samo po drugiej stronie. Powtarzaj ten proces przez stopniowo coraz delikatniejsze kamienie szlifierskie, aż będziesz zadowolony z ostrości ostrza.
Prowadzący zacisk do ostrzenia japońskich noży Naniwa nie jest regulowany. Kąt, jaki tworzy, jest określony przez szerokość szlifowanego noża. Im szerszy nóż, tym mniejszy kąt ostrzenia. Dlatego zalecamy go tylko do tradycyjnych noży kuchennych o szerokości ostrza 1,9 cm lub większej. Na przykład ostrze o szerokości 3,2 cm zostanie naostrzone pod kątem 17 stopni za pomocą tego zacisku.
Wymiary: 58 x 19 x 16 mm