- Łatwy zwrot towaru.
- Oryginalne produkty renomowanych producentów.
- Szybka dostawa z naszego własnego magazynu.
Opis produktu
Santoku to bezwzględny wojownik kuchenny, gotowy spełnić wszystkie Twoje życzenia. Japońskie słowo "santoku" oznacza około "trzy cnoty", co świadczy o wszechstronności tego stylu noża i rodzaju cięć, które wyróżnia (krojenie, siekanie i mielenie). Ostrze jest zazwyczaj krótsze niż w nożach szefa kuchni i ma znacznie odmienną geometrię. Santoku jest często uważany za połączenie noża szefa kuchni i nakiri, co przynosi korzyści obu wymienionych. Wyższa faza zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne. SANTOKU to doskonały towarzysz podczas pracy z mięsem, rybami, warzywami i owocami. Niezrównane właściwości noża docenisz na przykład podczas krojenia cebuli.
Noże z serii SAKAI TAKAYUKI wykonane są z 33 warstw nierdzewnej stali z rdzeniem z japońskiej stali VG10 o twardości około 60 HRC. Doskonale utrzymuje ostrość i sprawia lekkie i zrównoważone wrażenie. Rękojeści tych noży są ręcznie wykonane z pięknego drewna mahoniowego, starannie zabezpieczonego dla zwiększonej odporności na wodę.
-
Materiał ostrza:Damaszek
-
Materiał rękojeści:Drzewo
-
Długość ostrza:18 cm
-
Całkowita długość:30.5 cm
-
Waga:178 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kolor:Brązowy, Srebrny
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:Damaszek
-
Materiał rękojeści:Drzewo
-
Długość ostrza:18 cm
-
Całkowita długość:30.5 cm
-
Waga:178 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kolor:Brązowy, Srebrny