- Łatwy zwrot towaru.
- Oryginalne produkty renomowanych producentów.
- Szybka dostawa z naszego własnego magazynu.
Opis produktu
Nóż Santoku to wszechstronny nóż kuchenny pochodzący z Japonii. W tłumaczeniu Santoku oznacza "trzy cnoty" - radzi sobie z krojeniem, mieleniem i siekaniem mięsa, warzyw i ryb.
Ostrze ma proste ostrze i tępy grzbiet, który biegnie równolegle do ostrza, a następnie skręca w dół w kierunku szczytu. Ten wzór ostrza pierwotnie został zaprojektowany do wykonywania prac tnących, gdzie ostry szczyt mógłby prowadzić do niepożądanego przekłucia lub przecięcia.
Ostrze noży z serii Dellinger Samurai składa się z rdzenia ze stali damasceńskiej VG10 o twardości 61+/-1 Rockwella, który jest osadzony między 66 warstwami dwóch nierdzewnych stali o różnych twardościach, zapewniających wyjątkową wytrzymałość i wytrzymałość. Na ostrzu można zobaczyć poszczególne warstwy, tworzące unikalny, niepowtarzalny i błyszczący wzór damasceński TINY WAVE przypominający wzburzone morze. Ten wzór minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przyklejaniu się materiału do ostrza.
Rękojeść wykonana jest z materiału G-10 i ozdobiona środkowym mozaikowym nitką z symbolem samurajów. Materiał G-10 jest bardzo atrakcyjny i bardzo pożądany. Rękojeści są zaprojektowane tak, aby idealnie pasowały do dłoni i zapewniały maksymalny komfort pracy. Zapewnia to maksymalną kontrolę i precyzję. Mają specjalnie zaprojektowany kształt ochrony dla azjatyckiego chwytu noża.
-
Materiał ostrza:Damaszek
-
Materiał rękojeści:G-10
-
Długość ostrza:17 cm
-
Całkowita długość:31 cm
-
Waga:238 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Stały
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:Damaszek
-
Materiał rękojeści:G-10
-
Długość ostrza:17 cm
-
Całkowita długość:31 cm
-
Waga:238 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Stały