- Łatwy zwrot towaru.
- Oryginalne produkty renomowanych producentów.
- Szybka dostawa z naszego własnego magazynu.
Opis produktu
Seria noży kuchennych Böker Damascus Olive łączy tradycyjne japońskie rękojeści wykonane z drewna oliwnego z ostrymi ostrzami z nierdzewnej stali damasceńskiej o 37 warstwach, które charakteryzują się pięknym wzorem. Rdzeń ostrza stanowi wydajna stal VG-10. Wyraźna ostrość noży sprawia, że gotowanie staje się przyjemnością. Japoński design rękojeści noży z matową osłoną ze stali nierdzewnej nadaje tej linii wyjątkowy charakter.
Noże są odpowiednie zarówno dla szefów kuchni, jak i ambitnych amatorów kulinarnych. Zalety japońskich noży z tradycyjną konstrukcją ostrza są oczywiste, ponieważ potrafią one ciąć wysokiej jakości bez rozdrabniania lub miażdżenia składników. Aromatyczne substancje nie ulegają utracie, a przy krojeniu cebuli można nawet uniknąć łez. Odczucie ostrości podczas krojenia jest zachwycające.
Tajemnica tej niezwykłej ostrości tkwi w materiale i jego obróbce. Ostrze jest produkowane w Japonii i ma bardzo dobre właściwości tnące i szlifierskie.
Zestaw zawiera siedem noży i magnetyczny solidny stojak z drewna jesionowego.
Zestaw zawiera noże:
Boker Damast Olive - nóż do warzyw
Nóż do warzyw jest niezbędny do przygotowywania, czyszczenia i obróbki owoców i warzyw.
Dzięki krótkiemu ostrzu jest niezwykle precyzyjny.
Długość całkowita: 19cm Długość ostrza: 8,5 cm
Boker Damast Olive - nóż szpikujący
Ten nóż jest szczególnie przydatny ze względu na swoje krótkie ostrze.
Z nim można wykonywać wszystkie mniejsze prace w kuchni. Do głównych zadań należy również czyszczenie owoców i warzyw.
Długość całkowita: 20,5 cm Długość ostrza: 10 cm
Boker Damast Olive - nóż uniwersalny
Uniwersalny nóż jest bardzo praktycznym pomocnikiem w kuchni.
Służy do obróbki owoców i warzyw, które można nim czyścić i kroić.
Łatwo można nim kroić także mniejsze kawałki ryb i mięsa.
Nóż jest szlifowany z obu stron i jest bardzo często używany w kuchni.
Długość całkowita: 25,5 cm, Długość ostrza: 15 cm
Boker Damast Olive - mały nóż kuchenny (chef)
Nóż kuchenny jest jednym z najważniejszych noży w kuchni i podstawowym wyposażeniem.
Ma nieco szersze i dłuższe ostrze niż inne noże. Smukła końcówka jest idealna do krojenia cebuli lub mniejszych warzyw.
Dzięki swojej długości nadaje się do mięsa i większych rodzajów warzyw.
Długość całkowita: 26,4 cm Długość ostrza: 15,7 cm
Boker Damast Olive - nóż Santoku
Santoku to nóż, który w Europie staje się coraz bardziej popularny.
To japońska forma ostrza. Jest równie odpowiedni do mięsa, ryb i warzyw.
Dzięki szerokiemu kształtowi ostrza santoku jest łatwy w użyciu.
Długość całkowita: 29,8 cm Długość ostrza: 17,2 cm
Boker Damast Olive - duży nóż kuchenny (chef)
Duży nóż kuchenny - jeden z najważniejszych noży w kuchni, podstawowe wyposażenie.
Ma nieco dłuższe i szersze ostrze. Smukłą końcówką ostrza łatwo przetwarza się cebulę lub mniejsze warzywa.
Dzięki swojej długości nadaje się do mięsa i większych rodzajów warzyw.
Długość całkowita: 33,8 cm Długość ostrza: 21,2 cm
Boker Damast Olive - nóż do chleba i pieczywa
Nóż do chleba charakteryzuje się specjalnym ząbkowanym ostrzem i bardzo długim ostrzem.
Oczywiście poza chlebem można nim kroić także pieczywo, które nie kruszy się podczas krojenia.
Długość całkowita: 36 cm Długość ostrza: 23,5 cm
-
Materiał ostrza:Damaszek
-
Materiał rękojeści:Drewno oliwne
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Kuchyňský
-
Kolor:Brązowy
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:Damaszek
-
Materiał rękojeści:Drewno oliwne
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Kuchyňský
-
Kolor:Brązowy