Ostre noże są bardziej efektywne
Ostre noże są znacznie bardziej efektywne w pracy w kuchni. Bez wysiłku kroisz nimi mięso, warzywa, owoce, pieczywo i inne produkty spożywcze, nie męcząc się przy tym. Ostrzejsze noże oszczędzają również czas, przyspieszając przygotowanie i serwowanie jedzenia. Jeśli chcesz sprawdzić, jak ostre są Twoje noże, przeprowadź test cebuli. Zacznij kroić cebulę w normalny sposób, a jeśli nóż ma trudności z przecięciem cebuli, czas go naostrzyć. Tępy nóż może mieć problemy z krojeniem, ponieważ cebula jest śliska, a jej warstwy są cienkie.
Ostre noże są bezpieczniejsze
Ostre noże są w rzeczywistości bezpieczniejsze! Oczywiście, noże to nie zabawki, ale ostre noże nie tylko przyspieszają pracę w kuchni, ale także zmniejszają ryzyko skaleczenia się. Dlaczego? Większość wypadków z nożem zdarza się z powodu jego niedostatecznej ostrości. Może on ześlizgnąć się z miejsca, które miał przeciąć, i skaleczyć rękę lub palce. Wypadek może również wystąpić, gdy używasz noża do krojenia produktów, do których nie jest przeznaczony. Ostry nóż zapewnia, że cięcie będzie dokładnie takie, jak oczekujesz, co pozwala uniknąć niechcianych wypadków.
Ostrzenie noża nie jest drogie i jest łatwe
Niektórzy ludzie myślą, że prawidłowe naostrzenie noża może zrobić tylko doświadczony kucharz lub profesjonalista. W dzisiejszych czasach to jednak niepotrzebny strach. Wystarczy mieć w kuchni elektryczną ostrzałkę WORK SHARP CULINARY E5. To wspaniałe urządzenie oszczędza czas i pracę. Jest łatwe w obsłudze – wystarczy jedno kliknięcie, a nóż będzie ostry jak brzytwa w mgnieniu oka. Stało się to nieodłącznym elementem wielu gospodarstw domowych. Obejrzyj wideo, jak prawidłowo naostrzyć nóż przy pomocy ostrzałki WORK SHARP CULINARY E5.
Polecamy z naszej oferty
Praca Ostrzałka do noży i narzędzi Work Sharp Ken Onion Edition WSKTS-KO